Hundarna

Under jul och nyår har vi haft äran, möjligheten att bekanta oss vid två hundar hemma. Min bror har varit hundvakt åt sin chefs hundar. Det har varit toppen skoj. Det har gått åt lite krukor och diverse olika plastdjur eftersom den ena blir lite lätt rastlös nör hon lämnas ensam. Samica och Persephone heter de.

Samica


Persephone


De har nu lämnat gården och vår katt som inte har fått någon julefrid alls har vågat sig fram och är åter i tryggt förvar.

Kram


Torsdag...

Glömde igår å berätta att jag fick en bröllops inbjudan! Jippie jahooooo Skoj å gå på bröllop! 2 maj smäller det! Ska bara fixa till det med lite eventuell dubbel bokning av en tur till Uppsala men egentligen passar det bättre att åka till uppsala helgen före om jag ska vara ärlig då!
Idag har jag skrivit 3,5 sidor till examensarbetet...  varit på stan å fixat en massa saker... så nu fattas det bara ett myggnät å det visade sig inte helt lätt att få tag på. Får ringa runt lite imorgon!
Efter det så träffade jag min kompis på stan så vi handlade lite saker å gick hem till mig å lagade thaisoppa med grönsaker och räkor! Mycket gott... vi kollade på Mamma mia vilken härlig film! massa sång å musik.
Sen ringde en annan kompis å bjöd in mig på middag imorgon kväll! Trevlig har inte träffat dem på hela julen!
Har följt min kompis till bussen så nu ska jag försöka städa bort julen... och diska disken å sen skriva en lista på vad för kläder jag packar ner.
Imorgon blir det lite skola... sen handledarträff sen kommer två kompisar hit vid 13 å ska diskutera sitt gemensamma examensarbete... och jag ska instruera den ena om hur vissa saker funkar här i lägenheten. Hon ska ha tillgång till den!

Nu blir det nog å vara lite effektiv... tänkte få en lång natt... har några timmar att sova igen känner jag!

Ta hand om er!

Kram från Maja

En vacker låt...



Viba Femba! Vill ha deras skivor!

Bra låt va?

Ta hand om er kram från Maja

"ernstinspererad" ljuskrona


Ska försöka...

att återge lite händelser från mitt jullov!!
Men först vill jag säga tack till alla som tycker jag är fin i håret! Det värmer... å ni vet varför!

Vill varna för ett eventuellt långt inlägg...
Åkte ju upp till stockholm den 17:e december  för att hämta hem en bil! Sagt å gjort mötte en vän på station och vi tog tunnelbana och anslutande pendel ut till min brors arbetsplats! Där möttes vi av hundar å kollegor. En sväng till hans tillfälliga boende på Ekerö för intagning av god mat. När vi väl kom därifrån så var klockan strax efter 20... Mycket att ta igen pratmässigt med min kompis så resan flöt på bra, strax före örebro så börjar batterilampan att lysa... inte bra... men jag fortsätter... några mil utanför Karlstad så börjar ljuset på bilen bli otroligt dåligt.... går in på en rastplats och frågar om det är någon som kan hjälpa mig. Men icke, viljan fanns inte hos dem. Efter en stund när bilen ståt där på parkeringen så slocknar lampan å beslutet tas att vi kör järnet till Karlstad... Känns lite bättre å vara där än mitt ute i skogen typ. Väl där så åkte vi in på diverse olika mackar... men onsdag natt,... innebär att det är väldigt många unga tjejer som jobbar. Vilket resulterade i att vi inte fick någon hjälp. Frågade en bil som kom till bensinstationen... det var bara killar i men enligt chuffören så var det bara akademiker... alltså ingen kunskap om bilar fanns.

Efter lite velande så togs ännu ett beslut att försöka åka hemmåt... med vetskapen om att pappa mötte upp. När det typ var 4 mil kvar så möttes vi å kommentaren.... det var inge vidare ljus du hade du... Det satt fint så man inte framstår som schoopig...(sorry stavningen) Så vi var väl hemma vid 2.... Väldigt glad över att jag inte var ensam!

Det var det mest spännande som hände... Annars har jag fyllt lovet med en massa trevliga människor, god mat och en hel del godis. En hel del fikande. Var hos en kompis å pysslade en kväll gjorde lite jultags. Sen blev det lite jobb på förskolan. Lite flytt åt syster med familj. Fixade till två mosshjärtan men det blev snabbt en festlig leksak för en av hundarna... Kvällen före julafton kom min bror med familj på besök härligt å träffa mina grabbar! Vi åt gröt. Jag hann även fixa ihop en ljuskrona med granris! "Ernstinspererad".
På julafton tog jag å mamma en promenad ner till kyrkogården vi hade med oss hundarna!
Väl hemma igen så blev det lite förberedelser med maten... tog det lugnt i år... bara jag bror å mamma å pappa hemma på själva julafton!
Åkte till Brunskog på midnattsmässa! mysigt med alla ljus och sånger, kvällen avslutades med kaffe och pepparkaka!
I julklapp fick jag en röd linneduk, en linne handduk, resedagbok som är "scrappad" av min vän, reseapotek, en tomte, en bok, en super snygg turkos termos!!! å pengar å en ficklampa! ett album

Juldagen var lugn, min syster med familj skulle komma hem från Småland, så på kvällen blev det lite mer julafton...

Annandagen var oxå lugn, åkte till en vän som jag inte träffat sen i sommar! Efter det åkte jag hem men där var det tomt så jag for in till stan på julkonsert! Mycket trevligt!

På lördagen så bar det av till Karlstad för att städa i lägenheten. Hela dagen gick! Men de fick ingen anmärkning heller....
Vi hann med en tur på Ikea oxå... men det som jag skulle ha var slut.... typiskt....
Men det blev lite annat som vanligt!

Söndagen innebar även den en tur till Karlstad kommun vi plockade lite i det nya huset.

Måndag jobbade jag! hela två barn! på tisdag kom det inget barn så vi fick stänga.

Nyårsafton firades nära norska gränsen! I väng heter det! Mycket trevligt och avslappnat Tack Marie! God mat men framförallt trevligt sällskap!  Vi sov över och njöt av en lugn morgon sen styrde vi hemmåt!

Väl hemma så kom min moster med man och min faster med man som jag inte träffat på jättelänge! Skoj!

Fredagen innebar återigen lite jobb! ett barn... hela dagen men jag hann med det mesta.... baka bröd å sortera lite saker och fixa med "krånglande" lådor och sådär... Konstigt att man "bara" som vikarie kan känna sån frihet å göra en massa saker.... som inte står på någon lista! Men jag vet att det uppskattas å att de inte tar illa upp!
Helgen innebar en tur till Årjäng för klippning... Sen på söndag var jag hos min bror med familj å hängde med grabbarna två slitna grabbar! Sen igen en tur till Karlstad
Måndag så fikade jag med ett par kompisar!

Å på tisdag som igår alltså så var det att packa å dona inför avfärd mot Norpan. Hann även med en sväng förbi några kompisars nya hus som håller på att renoveras rejält!
Var i god tid till tåget för jag skulle hämta ut lite biljetter!  Men det visade sig vara i onödan... tåget skulle avgå 18.08 men det hade krockat med en älg så det åkte istället kl 20.55...
Som tur var hade jag trevligt sällskap! Kom hem vid ett i natt...så nu börjar jag bli lite seg.... ska gå å lägga mig imorgon väntar skolarbete... måste skriva inför examensarbetet... ska träffa min handledare på fredag en sista gång inför resan!

Förlåt mina vänner att det blev så långt!

Sov gott!
Kram från Maja

Tillbaka...

om någon har undrat vart jag tagit vägen.... Har varit hemma i värmland och inte tagit mig tid att blogga. Kommer inte bli så ihållande nu heller för snart om 6 dagar åker jag till Tanzania! Jippie! Galet nervös å pirrig är jag!

Tänkte iallafall bjuda på två bilder en "före" och "efter" bild vid ett besök hos min kusin som är frisör!
FÖRE:
Före

EFTER:Efter

Visst är det skilland...

Jag har fortfarande inte vant mig... har några slags fantomkänslor väntar på att håret ska komma efter att man slängt på huvudet... Men icke! Jag klippte mig i lördags!

Nu ska jag tvätta!

Kram på er så länge!!!

RSS 2.0