Söndag 30 Augusti

Så var det söndag.... Den började med sen läggning. Men jag vaknade när klockan var åtta så jag gick upp å skrotade å rotade som vanligt. Fick ihop en blåbärspaj som skulle vara till eftermiddagens fika sammankomst hos en kompis! Med sina två söta döttrar! Innan det hann jag slänga sopor och pappersåtervinningen och bära ner cykeln på gården. Mat lagades och idag blev det kyckling med wokgrönsaker och äggnudlar. Inte helt fel!

En tur på stan och inhandlandet av en lite present till de två små prinsessorna! Det blev en fotoram med tillhörande gipsavgjutnings sak! Tror föräldrarna gillade sakerna! 

Efter en Lång fika! Så gick jag hem och gjorde väl ingenting... jo rensade datorn så jag kunde föra över sommarens bilder. Sen ringde min bror, å de kommer hit i helgen! Äntligen! Förra gången de skulle hit så bröt min brorson armen så de fick skjutas på Kolmårdentrippen! Men nu till helgen händer det! Ska bli så galet skoj!

Nu ska jag gå å lägga mig! En skoldag väntar och vi ska sitta med gruppen å förbereda ett tema som man skall ha i skolan eller förskolan med musik. Sen en föreläsning på eftermiddagen!

Sov gott vänner!

Kram från Maja

Lördag 29 augusti

Igår hände det! Min fantastiska vän M och hennes D förlovade sig! Jippie! Ahh så glad för deras skull! Längtar tills jag får krama om dem på riktigt! Sen så har jag ju ett bröllop å se fram emot!

Dagen idag började vid halv nio jag gick upp och tog beslutet att baka bullar och bröd! Så det har jag gjort idag! Gött å ha lite i frysen lixom! Efter det så åt jag frukost.

En tur på stan blev det oxå, dagens inköp blev ett par jeans och lite annat. Bland annat cykelslang och limstift med mera! Handlade även lite inför morgondagens fika som ska bestå av blåbärspaj!

Har fortsatt å läst min skönlitterära bok! Återkommer har inte hunnit så långt i "Pilotens hustru".

Sortering av papper och omstrukturering av saker har även pågått idag! Galet vad papper man sparar.

Åhh just det ja en murgröna inhandlades idag oxå! De är så vackra! Vill att den här ska klara sig! Tror att jag har den lite för mörkt men jag vill ha nåt grönt som hänger ner just där... så vi får se hur länge den trivs uppe i hörnet!

Ska väl fortsätta att plocka! Allt som jag dragit fram...

Ta hand om er vänner!

Kram från Maja

Fredag 28 augusti

Så var det äntligen fredag jag tycker fortfarande att det är veckans bästa dag! Har väl haft en ganska lagom vecka men det ska ändå bli så skönt med helg. Var ju som sagt på balett klass å det var skoj men insåg att jag kommer vilja ha lite mer varierad träning även om jag inte var den mest oviga i lokalen! Så till veckan ska jag runt å kolla på iallafall två stycken träningscenter som har bra erbjudande för mig som student!

Har igår tvättat och organiserat bland saker och ting här i lägenheten och kommer nog att fortsätta med det! Måste ju lixom röja bland alla saker. Samlare som jag är. Ska försöka få ihop några kassar så jag kan gå till myrorna några gånger. Fortsätter med att ta med en kasse dit för att få handla något nytt...

Hade igår efter tvätten bestämt mig för att ha lite service på min "extra" cykel. Sagt å gjort så hämtade jag den och tog hissen upp så nu står den i min lägenhet. Smörjd och skruvad på å däcken pumpade plus nya ventiler eftersom det är hårdvaluta på dem inne på min gård...Har köpt på mig ett gäng så det ska finnas! Ska ta en provtur imorgon!

I helgen blir det att ta det lugnt! Läsa lite är det tänkt och Hälsa på de små bebisarna som finns i min närhet!:) Längtar efter dem och deras föräldrar! Baka börd behöver jag oxå göra! Så denna helgen ska nog oxå gå! Är inte ett dugg orolig för det!

Idag fyller min svägerska år! Grattis!

Nu blir det att rensa bland papper och en massa annat skrot!

Ha en bra fredag!

Kram från Maja

Super Nervös...

Snart gäller det 45 minuters prova på pass på balett! Wohoo... Kroppsuppfattningen ska tränas!
Är så nervös undra vilka andra som eventuellt kommer vara där å  kommer jag vara det största "kylskåpet" som danspedagogen träffat på!

Hihi! Men jag måste ju utmana mig själv!

Prima Ballerina!

Kram på er!

Nöjd

Hallihallå!

Så var turen på stan avslutad. Blev ganska lite handlat men det är ju ingen ledsen för! Några linnen och ventiler och lite mat och fika!

När jag nu är hemma så har jag lagat mat till morgondagens skoldag! mellan 8-17 går jag imorgon! Länge, inte van å gå så länge men det går nog bra! Men iallafall maten som jag gjort är pasta med pesto, bacon, hallomi, och soltorkade tomater å det blev riktigt gott! var ju tvungen å provsmaka! Så jag är Nöjd!

Har pratat med några kompisar på msn som det var längesen jag prata med så nu blir det 30 års kalas uppe i Närke i September! Skoj!

Nu blir det lite allmänt plock!

Kram på er vänner!

Tisdag 25 augusti

Idag är det tisdag och jag är schema fri! Så gött! Så snart blir det en tur på stan! Har redan varit ute en sväng och fått låna en bok av en vän! Till denna kursen, väldigt bra!

Har även fått bekräftelse påa tt jag är anmäld till prova på passet på onsdag! Ska bli galet skojjigt men nervöst. I mailet jag fick fick jag rådet att prata med läraren efter passet  så då får vi se om jag platsar i gruppen nybörjare!
Det festliga är att läraren är engelsktalande så det kan bli en givande upplevelse både dansmässigt och språkmässigt! Hihi!

Ska lyxa till det med lunch på stan idag det blir på Pause ett ställe där man plockar ihop sin egen sallad! Det blir gott!

En del inköp skall även göras! Får se om jag fyndar nåt!

Har även återupptäckt Colbie Caillat och hennes nya album! I love spotify!

Ha en bra dag i solen för här i Norpan lyser den! Hoppas den värmer er oxå!

Kram från Maja

Måndag 24 augusti

Idag är det fyra månader till Julafton!
Dags att kanske börja fundera på julklappar till folk åsådär!

Dagen idag har innehållit lite av varje haft drama i skolan å sen lite planering av en uppgift som ska vara klar på torsdag!
Sen har jag varit å handlat inför kvällens syjuntestart! Matiga muffins bakades och de mottogs med glädje, medelhavsmuffins att vara exakt! Fetaost och soltorkade tomater, pesto och basilika bland annat! Helt okej! Bra mellanmål! 

Har även anmält mig till ett provpass på dansstudion! Ett provpass i Balett... Det ni! Rätt så otippat men vi får se hur det går på onsdag! Ska bli grymt spännade och kul! Tänk er en höst där jag får dansa balett... Har ju aldrig hållt på med dans på det här sättet. Endast en termin på gymnasiet! De har en nybörjargrupp vilket är förutsättningen för att jag ska kunna vara med!

Nu har syjuntan börjat och det var trevligt att träffa tjejerna igen!

Hoppas ni har haft en bra måndag! Imorgon blir det en dag på stan.... eller inte riktigt hela dan men lite iallafall!

Ta hand om er vänner ni är viktiga!

Kram från Maja

Torsdag 20 Augusti

Idag så hade jag fått information om att kontroll av ventilation skulle ske så det var bara att gå upp å vara representatabel kl 8. Men än så länge har de inte dykt upp! En sväng på internet och gröt till frukost och sen lite packa och fixa och dona inför helgen. Har även läst en artikel av flera stycken till för det kommande litteraturseminariet om en vecka! Kan kanske vara ute i god tid för en gång skull! Idag blir det musikverkstad på eftermiddagen och sen styra kosan mot Värmland! Ska bli gött å komma hem... har ju varit där i sommar större delen av lovet så då kommer man in i Värmlandslunken...

Himlen här i Norrköping är klarblå med något enstaka moln. Verkar vara gött ute!

Nu blir det å fortsätta läsa!
Ha en bra dag och helg!
Kram från Er Maja

Så var man åter i....

Norrköping. Höstterminen har smugit sig igång och jag har påbörjat mitt sista år på utbildningen! Så galet skönt.
Vet att det var toklängesen jag skrev men tänker inte återigen förklara varför utan försöka leva i nuet från och med Nu.... Sommaren har varit bra, den har innehållit en hel del umgängestid med syskonbarn och vänner och familj. En del vänner som jag inte träffat på flera år. Har fått varit med om att folk har tagit steg som att förlova, blivit föräldrar, folk som har haft semester på riktigt för första gången! Det sägs att vi börjar bli gamla...Vet inte det ja! Men kanske!

Har insett att jag gillar verkligen att greja i trädgården, fundera över kommande projekt, flytta på blommor, försöka få en större produktion av rabarber... Hoppas att alla plantor klarar sig. Det har varit en historisk högtid hemma i värmland. Att växthuset har fått kompletta glasrutor. det tog bara sisådär... nästan 25 år! Hälften har saknats. Men nu alltså är det glas i alla rutor! Nästa år ska jag odla ordentligt. Har inte gjort det i år.

Jag skall imorgon efter skolan åka hem till värmland för det blir dop! Mitt yngsta syskon barn ska döpas! Wihiiii!
Lyxigt för jag har bil så jag ska åka in på plantagen å se om jag kan fynda nåt....

Ta hand om er vänner!
Kram från er Maja

RSS 2.0