Helgen...

Så var det äntligen första advent! Härligt.
Igår var jag hos en kompis å åt mat och bakade pepparkakor och lussekatter!
När jag gick hem vid 22.45 så möttes jag av polisavspärrningar... Sökte upp en polis och frågade vad som stod på var på svaret var: det har skett en händelse här ikväll.
De får ju inte säga mer så det var bara att gå in och söka upp mer information på nätet, å där möttes jag av informationen att skottlossning förekommit på min gata.  Någon hade skjutit med hagel mot den föreningslokal varav en blivit skadad av glassplitter som blivit av själva skottet/skotten.  Personen som utförde detta är vid skrivande stund på fri fot.
Efter att ha spanat lite på de poliser som fanns i området så gick jag å la mig.

Började söndagen med en lussekatt och sen lite frukost. Hade gjort upp med min kompis att vi skulle ses utanför kyrkan. Det är nåt visst med första adventsgudstjänsten, sångerna, ljusen med mera! Vi stannade på kykkaffe å samtalade med vänliga människor!

Efter det gick jag en sväng på stan och mötte upp ett par andra kompisar och gick på lite julmarknad i kvarteret knäppingsborg. Jag gick vidare till julmarkanden på arbetetsmuseum med rättvisemärkt som "tema" sen till värmekyrkan. Trevligt att se olika slags hantverk. Få lite inspration medmera. gick hem och åt och tände första ljuset!

Efter det så läste jag lite i en bok, en alldeles vanlig skönlitterär bok för omväxlingsskull!

Kollade upp på nätet när den "stora" adventsljusstaken på värmekyrkan skulle tändas och bestämde mig för att gå ner å lyssna på kören och på den som talade... å rätt somd et var så lyser nu den gigantiska lågan de konstruerat på de stora skorstenarna! Kreativt tycker jag!

Nu blir det nog å softa ikväll!
Veckan innebär 2 dagar skola och 3 dagar vfu. plus syjunta, fika med kompisar, scouter, julkonsert (förhoppningsvis) och sen en trip till Örebro i helgen. Förberedelser inför resan!

Ha en god söndag mina vänner!

kram från Maja

För att...

meddela de som berörs... av min vurpa så kan jag meddela att knäet är blått, ömt och i något större storlek än vanligt. Även lite stel i högersidan... Slog tydligen i höften oxå... Jaja det ordnar sig...

Har idag haft två seminarium ett om matte och ett om skriftspråklighet. Tror det gick bra! Under första seminariet så gick en student ut "lite" hastigt... vilket även hände på det andra seminariet oxå... samma student... Å det visade sig att hon hade sin nya chef på telefon! Så hon fick reda på att hon fått jobb nu i Januari då hon är klar! uhhh vad härligt det lät! Å vi blev glada för hennes skull!
Efter det gick jag till hemköp och handlade lite bland annat saffran, får se om det blir nåt bakat i helgen!

Gick hem och började adventspynta! å som jag pyntade! Blev klar vid halv sju å då satte jag igång å göra svamprisotto den blev väldigt god, trattkantareller och vanliga kantareller och lök och squass å kamutvete. å en vitlöks/creamfraich sås till det! toppat med broccoli! Kan rekomendera det! Så har man iallfall ätit vegetariskt en dag, eftersom jag komemr äta samma rätt imorgon...

Pysslade lite med några julklappar ikväll. De blev sådär... men man får väl säga ära vare gud i höjden denna har jag gjort i slöjden!

Jepp Marie! Den 17 kommer jag hem till värmland/ Arvika!
Är väl hemma iallafall till den 6 Januari... MÅSTE ses. Plus dig Clara! Vet att du läser... HIhI
För övrigt Marie! Det kommer gå kanon imorgon å jag längtar tills jag får se skapelsen!

Ha en god lördag!

Kram från Maja

Försöker...

Hejsan så var det redan torsdag! Snart helg, vilket innebär lite ledigt för många. Så även för mig men jag bör nog läsa lite! Ska även försöka gå på ett par julmarkander. Dels en i värmekyrkan och en på arbetetsmuseum här i Norrköping.
Idag har jag tvättat och städat, en kompis kom förbi å vi lagade mat tillsammans. Korvstroganoff och kamutvete! Det var riktigt gott.
Efter det så gick jag på en liten promenad, hämtade ut min "hem" biljett så är det gjort. Råkade gå in på myrorna på vägen hem och hittade två filmer the wedding date en film i min smak! amerikansk romatinsk komedi... och den fantastiska filmen koops som jag inte har sett på jättelänge! men den är ju väldigt rolig!

Kom hem å kollade på the wedding date å jag är inte besviken över att jag köpte den.
Efter det så plockade jag lite med det mesta. Nu kollar jag mest på tv.

Imorgon blir det långdag i skolan 10-17.

Dagens funderare: julklappstipd till tre grabbar mottages gärna! de är 1,5 och 5 och 8 år... vill ha nåt som är "pedagogiskt" och kreativt! Tack!

Kram från Maja

Invigd Norrköpingsbo...

Så har det äntligen hänt... det tog två år och ca tre månader innan jag kan kalla mig riktig Norrköpingsbo... Lånekort på biblan har jag ju haft länge, det är ju ett av mina kriterier för att ha bott på ett ställe! Men Som fler med mig så säger man att har man inte kört ikull med cykeln i spårvagnspåret så är man ingen riktig norrköpingsbo.
Vilket jag gjorde nu ikväll på väg hem från scouterna...
pga väglaget så gick det helt enkelt för långsamt över spåret. jaja det gick bra! man blir bara så förvånad när man ligger där på backen!

Nu sitter jag å kolalr på bonde söker fru!

Kram på er

Snart...

Snart är det scouter, seminarium, advent, resa till örebro, resa hem till värmland, tandläkaren, flytthjälp åt syster, jobb, julmys med tjejerna, julafton, juldagen, annandagjul, jobb, nyårsafton, jobb, skola, resa....

Mycket snart blir det, detta är vad som skall ske den närmaste tiden, plus en del annat!

Dagen idag har iallafall varit lugn.... min självdisiplin har varit på botten och självstudierna likaså... dock har internet använts flitigt.

Har tittat på termometern å det verkar som det blir cykel till scouterna ikväll! gött å komma ut lite...
Hantverk skall skapas på scouterna... undra vad det blir för nåt!
Sa ju till dem att de skulle höra av sig om nåt skulle fixas men det har inte skett så vi får la se!

Har även passat på å betalt räkningarna idag! Jippie! Vilket hörligt Ilandsproblem!.... jaja det ska ju komma in lite lön å lite sånt så det kommer gå ihop denna månaden oxå... La till slut betalningen på resan så därför drog det iväg!

Nu blir det en kopp te innan cykelturen!

Ha en bra kväll!

Kram från Maja

Vit jul...

Alla önskar sig väl en vit jul... och de flesta kanske tänker på snö. Men i det här sammanhanget handlar det om att jag som vuxen tar ett aktivt ställningstagande att inte dricka alkohol under julafton, juldagen, annandagjul.
Det som står under är hämtat från www.vitjul.com.

Det här är Vit Jul

Julen är barnens högtid, och en tid att vara tillsammans. Barn vill ha närvarande vuxna, vuxna som inte är påverkade av alkohol. För även om många väljer att vara sparsamma med alkoholen när de är i sällskap med barn finns det nog inte något barn som känner sig riktigt bekväm med att vuxna är påverkade av alkohol.

Barn tycker att det känns obehagligt också med måttlighetsdrickande vuxna som blir påverkade av alkohol, även om det är sällan, och även om man inte blir jättefull.

Barn tycker att vuxna luktar konstigt och inte är som de brukar när de har druckit alkohol. De som ska ge trygghet i tillvaron och som man alltid kan lita på blir skrämmande och oförutsägbara genom ett annat tonläge och yvigare gester. Det behöver inte handla om aggressivitet och våld. När vuxna blir övervänliga och sentimentala är det också jobbigt.

Och vi fungerar inte lika bra under påverkan av alkohol. Man blir fumlig och får sämre lyhördhet för mer finstämda signaler. Man blir mer självupptagen och kanske skämtar med barnen på ett sätt som de inte förstår.

Värst är det naturligtvis för de cirka 385 000 barn som växer upp med föräldrar med riskfyllt drickande. Alkoholkonsumtionen befinner sig på en hög nivå i samhället, och det slår hårt mot barnen.

Så skippa alkoholen om du ska fira jul med barn och ungdomar. För barnens, men också för din egen skull. Ta vara på tiden. Men även du som inte firar jul tillsammans med barn kan skriva under av solidaritet med barn som växer upp i hem med missbruk.

Alla barn har rätt till en vit jul!


Om kampanjen

Vit Jul är en kampanj som drivs av IOGT-NTO-rörelsens fyra förbund: IOGT-NTO, Ungdomens Nykterhetsförbund, IOGT-NTOs Juniorförbund och Nykterhetsrörelsens Scoutförbund.

Kampanjens mål är
- att genomföra en verksamhet som gentemot allmänhet, politiker och media lyfter fram barnens situation och behov i förhållande till vuxnas alkoholkonsumtion speciellt kring julhelgen
- att få fler vuxna att avstå alkohol under julhelgen
- att genomföra ett antal alkoholfria aktiviteter för barn och ungdomar


Underskrifter

Ett mål med Vit Jul-kampanjen är att vuxna skriver under att de lovar att inte dricka någon alkohol under julafton, juldagen och annandagen. Du som ska fira jul med barn, egna eller andras, kan skriva under för barnens och din egen skull. Men även du som inte träffar några barn under julen kan skriva under av solidaritetsskäl.

Jag som kommer fira jul med barn runt omkring mig kommer därför att avstå alkohol.
För som reklamen säger man får tänka till i vilket sällskap man dricker i.

Jag vill att du som läser tänker till och förhoppningsvis skriver under på deras hemsida.

Ha en fantastisk tisdagkväll!

Kram från Maja

Måndag!

Dagen idag började med skola vid åtta till tolv! Ett bra och intressant seminarium med diverse kluriga frågor.
Efter det så gick jag hem i snövädret och åt trattkantarellsoppa. Gjorde klart det sista på kartläggningen som ska lämnas in i morgon. Efter det var jag så trött så jag startade en film och la mig i sängen och somnade som en stock...
Efter att ha sovit en stund så gick jag upp för att äntligen göra rent ugnen! Det var välbehövligt.
Efter det gick jag på syjunta, där det bjöds på tacos! mmm det var super gott! Började sy fast nya märken på min nyinköpta scoutskjorta!
Hann inte så långt... det var inte så jättekul... men det ska nog hinnas med vid tillfälle!

nu sitter jag och kollar på cityakuten!
Ska snart gå å lägga mig... är bra trött efter helgen känner jag!

Dagens fundering: När är någonting runt? (frågan kom upp på vårt seminarium om geometri)

Kram från maja

Helgen...

Helgen har tillbringats i Kristianstad en alldeles fantastisk helg med otroligt mycket skratt och funderingar kring scouternas framtid i Sverige och världen...
Umgåtts med en massa sköna människor, fredagen började med en tågfärd ed x 2000 som var i tid! På Stationen i Kristianstad så mötte en kompis mig, han som "lurat" med mig... eller det var ett väldigt enkelt val egentligen. Vi gick till kyrkan där vi skulle få bo. Väl där så möttes vi av andra delegater som skulle delta på scoutförbundets årsmöte.

Vi gick igenom handlignarna på fredagkväll å avslutade med en lek i sann SMU/ equmenia anda!
Efter en natt på väldigt hårt golv så väntade årsmötets inledning. Och sen ett intressant seminarium med Anders Carlberg som jobbar och verkar på fryshuset i Stockholm. Ett ställe som jag skulle vilja veta mer om och engagera mig i deras sätt att arbeta med olika ungdomar. Tänk att människor kan avra så engagerade!
Han påtalade även hur scouterna bör och skall ta ett ansvar för att mångfalden skall komma fram i de olika scoutförbund. Efter en lunch som bestod av tacos så gick jag på ett seminarium som handlade om hur vi ska utveckla ledarubildningarna inom vår organisation.

Efter det så påbörjade ett så kallat påverkanstorg där man får gå runt och kolla lyssna och ta del av de diskussioner som kommer upp kring de olika beslut som skall fattas under årsmötet.
Vårt scoutförbund SMU-scout hade lämnat in motioner om att en gemensam miljöpolicy och rättvisemärktpolicy. Vilket känns skoj och riktigt. 

Efter att påverkanstorget avslutats så gick vi en sväng till kyrkan och softade för att sedan gå tillbaka och ha en festmåltid.
Å vilken fest! Satt vid ett litet tråkigt bord... men min bordsherre var festlig som vanligt! Tack!:)
en underhållningsgrupp vid namn Presens de var en så kallad improvisationteatergrupp!!! Lite stå upp komik! De var helt sanslöst roliga.
Efter det blev det fri bar med alkoholfria drinkar! Å disko! Det var jätteroligt å dansa loss i scoutskjorta som var den officiella klädseln.
Efter att vi dansat hem så hade vi lite kvällsmys med rättvisemärkt choklad och bara allmänt snack!
Få timmars sömn så var det dags för att fatta alla viktiga beslut, det gick smärtfritt och vi fick igenom vår policy! Härligt!
Får vi se hur den blir formulerad.

Vägen hem var lugn vi skrev lite "rapport" från helgen till distriktstidningen för örebro värmland dalslands distrikt som vi var representanter för!

Nu har jag tagit mig en kopp te och ltie norskt "flat" bröd! Det satt fint!

Helgen har varit toppen!

Nu blir det wallander...

Hur har er helg varit?

Kram på er

Torsdag!

Idag är det torsdag den 20 november... Jag missade tvätttiden igår så jag får vänta en vecka...jaja härligt ilandsproblem!
Dagen idag har spenderats mestadels i Linköping på universitetet.  I matteljén där vi fått tagit del av lite olika matematiska saker och akiviteter! Det var väldigt skoj å få vara där och se och pröva mycket.
Sen så vankades det ju Lunch i universitetets byggnader i Linköping! Nice å se nåt annat! mycket folk och en blåsorkester spelade i foajen och det var härligt helt enkelt... Upplevde ju det i Uppsala när jag var där i våras, liv och rörelse över allt av studenter! det är härligt.

Fick ju även åka bil till Linköping! BMW ohhh vad de är fina... bara säger det...

Väl hemma så fixade jag iordning de två försändelser som var kvar sen jag sålt grejer på tradera! Så nu är de iväg skickade.... Gick väl lite plus.. kanske.

Sen gick jag å lämnade in en kompis bok på biblan och försökte skriva ut lite saker jag behöver till helgen i Kristianstad... Men systemet ville tydligen inte fatta att jag ville skriva ut så efter tre gånger så frågar jag i info disken å då säger de att jag får pröva en annan dator... gör det men det funkade inte heller...Tog beslutet och gå till "bomull" som vår huvudbyggnad av skolan heter, å där funkade det galant!

Har nu ätit äggsmörgås inte illa! Försökte även mig på en sväng av webbtv på tv4 men det gick sådär så jag väntar till inatt när folk har gått å lagt sig så kanske det funkar bättre... tv4 sida brukar vara ganska väl använd på kvällarna!

Imorgon åker jag alltså till Skåneland på scoutrådets årsmöte... ska bli skoj å komma dit har inte varit där sen 2001. Ska bli skoj å träffa nytt folk och träffa lite känt folk! Imorgon ska jag även få åka x 2000 det var längesen jag gjorde det!  Men med höstens statistik på att 4 av 10 x 2000 inte kommer i tid så har jag ingen större förhoppning på at tkomma i tid... men jag har inte nån direkt tid att passa heller... Kanske tur det!
Så det blir en helg på liggunderlag och i sovsäck! Gött!

Men först väntar lite självstudier på fredag förmiddag!

Idag är det bara 54 dagar kvar till avfärd! Jippie! Nu kommer ni få höra detta! Kom gärna med tips om vad jag ska tänka på när jag packar... inte för att jag börjat än men tipsen kan man ju ta redan nu! Andra tips vid resa mottages gärna!

Kram på er

55 dagar...


Idag är det exakt 55 dagar kvar tills jag åker till Tanzania!

Onsdag

Självstudier var det som gällde idag! Blev lite, men mest har jag bara skrotat runt. Var en sväng på stan å kollade läget. Försöker komma på bra julklappar till diverse olika mottagare.

Nu kollar jag på TV! Gött de å har en kopp med rött te lingon å blåbär heter det. Väldigt gott.
Får bli tidigt i säng ikväll!
Skall befinna mig i Linköping nästan hela dagen! först en sväng i "matteljén" å sen ett seminarium!

Hoppas att alla har det bra!

Dagens funderare: Vad kan man göra om man får idétorka vid produktion av julkort...

Kram på er

Gillar...

Fick idag ett paket från panduro med stansar och stämplar! Wow vad jag gillar hörnstansarna! Det gör så mycket fast man inte tror det! Så nu kan produktion av julkort börja! Har ju självstudier imorgon... men jag bör läsa! Vilket jag ska göra! Men lite pauser kanske man kan kosta på sig...

Förövrigt så börjar vaccinet göra sig påmint i armen! Stel å lite öm! Men det är väl som sig bör!
Nu är det mindre än 2 månader kvar till avresa!!! Uppladdningen är igång rejält!

Ska till Kristianstad till helgen! Det ser jag fram emot! Måste fixa till scoutskjortan!
Det är den officiella klädseln som gäller!

Nu ska jag sova! Tror att jag sovit ikapp helgens sömnförlust!

Kram på er

Oj då...

Det blev visst några dagar utan bloggande, jaja så kan det vara!

Helgen har varit god, men man känner även att allt resande tar på en, det blir lixom så intensivt när man väl åker någonstans. Far å broder kom ju å hämtade mig i torsdagskväll... kl 23.30 kom vi från Norrköping! Alltså sent, kom hem vid 3 tiden! Å då var det bums i säng!

På fredagen så åt jag frukost tillsammans med mor å far det är trevligt. Dock så blev det ju inte så många timmars sömn men det får man ta.
Hade en go dag hemma, grejade lite inne å sen blev det gött väder ute så jag passade på å greja lite i trädgården.

Lyckades pricka in en "organiserad" fika så den hängde jag på med ett par kompisar! Det var mycket trevligt! Å gott! köpte en white lady tårtbit! Åhh det är så gott! Å kaffe till den!

Väl hemma så togs beslutet att vi åker ner till Grebbestad på lördag istället! Så det resulterade i att vi såg på filmen Arn. Det är ju nästan ett års sedan jag såg den! Så det var skoj å se den igen! Den är faktiskt väldigt bra!

Lördag och vi kom iväg och sen fick jag köra nya bilen en bit! Skoj... men lite trist med automat... men bekvämt! Jaja en himla fin bil mina parenteser har skaffat sig!

Träffade min systerson! Det var skoj! Han växer tur det! Handla och förberedelser för kvällens hummerfest!
Mina brorsbarn kom oxå åhh gott å krama om grabbarna!
Hummern smakade toppen! å så även förrätten och efterrätten!

Söndag blev det upp tidigt... med tre barn i huset så sover man inte länge! Var ute på upptäcktsfärd  med brorsbarnen.
Sen en tur till en sportshop som har otroligt bra rea! Fick en fleecväst, fleecjacka, tröja och en mössa för 441 kr! egentligen skulle det ha gått på 3 gånger så mycket men är det rea så är det!

Åkte tillbaka till Värmland för att ta tåget till Norrköping, var typ hemma en halvtimme!

Måndag lite skola och sen en tur till postcentret för å skicka iväg de byxor jag sålt på tradera.
Gick förbi biblan å läste Falukuriren och läste om min Emma som är luciakandidat! http://emmaliinderoth.blogg.se/2008/november/luciakandidaterna.html#comment 
Sen blev det syjunta med paj! Gott!

Idag tisdag! har jag varit i skolan en sväng sen har jag gjort lite skolarbete hemmavid.
Gick även och tog tre vaccin till Tanzania! bara ett gäng kvar! De bjöd på receptkostnaden för jag ska vara volontär! Det tyckte jag var festligt!
Dock så ringde de nyss å sa att jag skulle få ett annat  recept för malaria kuren... Är lite nervös inför den... för man kan få väldiga biverkningar av malaria vaccinet... men det kanske är lite i jämförelse med de smärtor man kan få om man får malaria!

Nu blir det lite tv å allmänt lugnt!

Förlåt att det blev ett så långt inlägg...

Ta hand om er!

Kram från Maja

Hmmm...

Jo jag är fortfarande kvar i Norrköping, min fantastiske far är sig lik. Hans tidsuppfattning är lika med noll!
Men de är iallafall påväg mot Norpan! Men det väntar en sen kväll på vägarna! Jaja... ibland så blir det lite tokigt, hade önskat på nåt sätt att jag åkt tåg, så att min bror sluppit åka värsta omvägen.

Men nu är de på väg så det känns skoj!

Idag fick jag tidningen Sändaren sänd till mig, vet inte vem som är den vänliga själen som sänt den till mig! I det här nummret så är det med en bilaga där konfirmanderna är med! Så det var extra roligt eller det kanske var meningen.... att jag skulle få just detta nummret! Så återigen får jag se mina fantastiska konfirmander!
 (Sändaren är en tidning som ges ut av Svenska Missionskyrkan som handlar om tro och liv.)

Färjestad vann matchen idag! Gött grabbar!

Nu ska jag väl packa tandborsten, kan ju vara bra att ha med sig.

Å Sofia, gillar du skaldjur så tror jag att du skulle gilla hummer! Det är på ett sätt mer "köttigt" fast skaldjurskött! Svårt å förklara. Testa det någon gång vettja!

Kram på er igen!

Nu blir det...

Hallåhej!

Idag blev det först plugg med en kompis och sen det glada beskedet att far å broder kunde ta vägen om Norpan å komma å hämta mig! Wihiii... Så ikväll åker jag hem mot värmland för att imorgon eller på lördag åka ner till Grebbestad å fira årets hummerfest! En lite trevlig tradition som har tillkommit i vår familj sedan syster träffade sin fästman.


Det ska bli gott å komma hem! Och gott å äta hummer!

Jag önskar er alla en trevlig helg! å på återseende!

Kram på er alla

Har inte...

riktigt lust å blogga men det är väl oxå nåt å blogga om, hade ju ett litet uppehåll igår...
Idag har jag vikarierat på min praktik förkola! Skoj! Cyklade dit... okej väder dit men hem så regnade det rejält!
Sen blev det hem å fixa lite sen en sväng till biblioteket med "gamla" böcker å även lån av lite nya!
Handlade lite på Ica, väl hemma så lagade jag tacolasange... å inte för å vara sån men den blev väldigt god. Tänkte lite på den vegetariska lasange som jag ätit vid nåt tillfälle. Iallafall så blandade jag tacosalsa, keso, avokado och majs till en röra och varvade det med köttfärsen mellan tortillabröden! Det blev riktigt gott!

Fick mitt reselakan och resebadlakan på posten idag! Härligt! Ska testa det i natt!! Handuken ska jag testa imorgon!

Ahh på torsdag är det bara 2 månader kvar tills jag reser! Jippie!

Nu blir det å kolla vidare på Systrar i Jeans!

Kram på er så länge!

Söndag!

Så har man snart klarat av vecka 45 2008! Det var bra gjort...
Sumeringen är: Skolarbetet kunde ha varit mer intensivt och mer fokus på c-uppsatsen men jag ska försöka få genom några timmar nu i veckan!
Matmässigt så har det varit ganska varierande kost, god.
Träningsmässigt ja nintendo wii var en höjdare, men det har även blivit några promenader och cykelturer.kan alltid bli mer.
människomässigt: man slutar aldrig att förvånas....
självdisiplin... är väl en bristvara...
Kan man beställa sånt på nätet?

Har i veckan även shoppat en del... hmmm... dels lite resesaker, sen lite pysselsaker, jag hoppas jag får dem på posten den kommande veckan!
Jag kommer ju få mitt litteraturpaket från volontärresor! Det ser jag fram emot, karta och grejer... Gillar verkligen kartor... man kan drömma sig bort... fast här handlar det ju om någon slag mental förberedelse.

NU ska jag gå å lägga mig, skola är det som väntar imorgon!

Godnatt på er

Dagens funderare: förvånas du ofta över människor?

Kram på er

Barn

Har idag varit på scoutgudstjänst och det är ljuvligt å se hur barnen är så förväntansfulla och spända på vad som komma skall.
Vid ett tillfälle så skulle barnkören sjunga och då presenterar körledaren kören med hela fem medlemmar.... när han sedan sätter sig å spelar så räknar dem igen och då är de hela sex stycken. Det visar sig alltså att en liten grabb hade gått med fram för han ville oxå vara med i kören. Så sött... han hade ju inte sjungit någon av sångerna! Men jaja det kanske är en kommande barnkörsångare!!

Efter en lång gudstjänst å en snabb fika så cyklade jag hem och strax skulle jag möta upp en kompis, jag  skulle få några böcker åså följde jag henne till bussen, hon ska uppåt i landet å studera!

Efter det tog jag en liten sväng på stan. Där man möttes av många poliser och supportrar ifk norrköping spelar ju sin sista match för säsongen idag.
Tyvärr har jag inte gått på någon match... men man hoppas väl att de kommer upp i allsvenskan igen. Så får man väl gå på en match då.
IAllafall så är det trevligt med poliser! Ahh det lockar lite... det yrket alltså... men jag har för dålig självdisiplin.

JAg tog mig en matlåda när jag kom hem. Kokade bara ett paket nudlar å blandande i det i woken. Å idag smakade det mycket mer ingefära! Åhh det är så gott!

Disken är gjord å nu ska jag försöka rensa nåt!

Åhh förövrigt så ahr jag lite träningsvärk efter wiii boxningen! Men jag vann ju lätt!!
Åhh jag vill ha ett sånt... å särskilt när en kompis rekommenderat wii fit bräda! om nån har ett wii nintendo över så hör av er!!

Ha en bra söndagskväll!

Kram från Maja 


Lördag!

Har varit en go dag... bara gått å skrotat skulle man kunna uttrycka det som! Det enda konkreta jag har gjort är väl at tjag fått iväg två "gamla" modem till Bredbandsbolaget! "råkade" hitta ett till och passade på eftersom jag hade betald kundretur.... Fattar inte varför jag dröjt så länge med det... det tar typ 5 minuter å fixa iordning å sen är det borta från min lägenhet som börjar fyllas med allt för mycket saker....
ahh jag är VM i samlare... allt kan vara bra å ha... typ!
Måste bli bättre på det här med att rensa ur...

Sen så pantade jag flaskor och gick en liten promenad. sen hem å kolla på den LÅNGA filmen Pearl Harbor! Det var enormt längesen ajg såg den så jag tyckte det verkade mysigt å se den! Den är bra men väldigt lång.
Härligt ögongodis oxå! :)

Talade med min kompis sen fick jag meddelandet på datorn att det fanns för lite diskutrymme "som vanligt" så jag började rensa den oxå... å även i datorn samlar man på sig en massa!
Men nu har det blivit ledigt lite iallafall...

Jag har idag lagat wok fast med quorn fileér! Det blev gott... åt nudlar till det var jättelängesen jag åt nudlar förövrigt!

NU ska jag kanske rensa en låda... fick lixom lite lust efter datarensningen!

HA en bra kväll vänner!

Kram på er

Helg!!!

Åhh vad skönt att det är helg! Igår var jag först i skolan mellan 8-12! Inte allt för ansträngande... väl hemma åt jag mat och slog en pling till min kompis som erbjudit mig en tur ut till Maxi! Skoj!
Väl där så  shoppade vi loss på maxi! Sen hem å plocka in allt å förbereda en pizzadeg och lite andra saker. Gick till min vän med dragväska... inte för pizzadegens skull utan för att hon ska låna den, hon ska ut å fara lite!

Vi gjorde pizzan å den blev toppen god! å en god sallad till! När maten väl var klar så insåg vi att shrek den tredje gick på tv så vi kollade på den, sen blev det idol! Å sen blev det att spela nintendo Wiii å det var så galet skoj! Helt otroligt att man kan hitta på nåt så festligt! Vi spelade bowling, golf, tennis, baseboll, å boxning! basebollen var klurigast... boxningen var jobbigast! Det var så fantastiskt skoj och jag tackar vederbörande vän för denna möjlighet till Wii spelandet!

När jag blir rik ska jag köpa ett sånt.... elelr nåt...
Det jag har läst om nintendo wii är att man använder det i rehabelitering av gamla och sjuka för att de ska träna upp sina muskler! Vilket är jättebra tänk att ett tv spel kan hjälpa till med det oxå!

Idag har jag inte gjort allt för mycket än... ska försöka städa... och beställa lite böcker! Blir en tidig kväll ikväll! Imorgon är det scoutgudstjänst som gäller eller iallafall på förmiddagen!

Ha en bra lördag!

Kram på er

Royalist javisst

Ja det är sant... jag gillar det svenska kungahuset och jag tycker det ska bli spännande å se hur vi får en ny kunglighet i form av en drottning! Men det lär kankse dröja ett tag.
Dock så får jag läsa idag att Prins Carl Philip har gjort slut med "sin" Emma efter nio år, blev lixom lite chockad. Dock är jag för att man avlutar en relation om människorna i den inte mår bra.
Hovets presschef har dock inte bekräftat det. Så man vet ju inte om det är ett drag från pressen...

Jaja jag väntar även på det kungligabröllop som förhoppningsvis kommer ske! Tänk vad häftigt!

Det blev tydligen en sovmorgon idag... sov ända till 10 idag... då behövde jag väl det då! Som jag resonerar....

Åhh igår fick jag veta att en nära person till mig skall vara en av Lucia kandidaterna i Falun! Gå gärna in och  läs http://emmaliinderoth.blogg.se/

Ha en bra torsdag!

Kram från Maja

Tänk att...

vi 2008 får vara med om något så historiskt som att vi får en president i USA som först och främst har många sunda värderingar som kan göra saker annorlunda än den nu vid tillfället sittande presidenten. Men även att han är den första svarta president! Jag tycker det är så häftigt. Ska bli skoj och följa utvecklingen och se vad som kan ske!
Barack Obama är namnet mina damer och herrar som inte har gått er förbi skulle jag tänka mig.

Jag höll ut till klockan var tre i natt på valvakan... sen så ville inte min kropp och hjärna mer, men jag somnade ändå förnöjt med en slags känsla att Barack Obama skulle bli den vinnande kandidaten!

Idag blir det självstudier, men även en tur på stan. Lite sånadär måste fixa saker ska ske! Men först måste jag plugga!

Ha en bra dag vänner!

Kram på er

Kort tillverkning

Här kommer ett axplock på kort som jag har gjort, inspererad av de pysselbloggar som finns på nätet!






Lite iallafall! Vill ta mig tid att göra fler, men en viss prioritering sker...

Kram på er!

Kurs...

Så har man varit på kurs då, det var väldigt givande och man vill återigen bara ut å testa sina nya kunskaper. Det blir väldigt intensivt vid sådana här tillfällen och varvat metod och teori! bra det!
Tog en kaffe på arbetsmuséet det var väldigt gott...
Efter så följde jag min kompis hem, gött med lite frisk luft... å sen så är det en väldig dimma som har hägrat över Norrköping idag! som är lite häftig... nästan så det duggar lixom!

Väl hemma kollade jag på äntligen hemma och senare blir det valvaka.... det ska bli spännande med resultatet....

Pratade även emd min resekamrat hon hade fått litteraturpaketet å brev idag! Woho! Vi ska tydligen åka tåg! å det tar 22 timmar! Jippie!!
Nu väntar jag på mitt paket! Man får karta å reseguide och nån annan bok!
Vi sa även att en liten träff före resan vore lämpligt! får se när vi lyckas klämma in det!

Har kommit på vad jag önskar mig i julklapp... Ett reseapotek vore inte dumt å få!
I födelsedagspresent fick jag ju ett reselakan å det har jag beställt idag plus en resehandduk... såna där lätta saker som tar liten plats men som kan vara bra att ha!

Dagens funderare: Idag på kursen skulle vi säga tio saker som vi var bra på i arbetet. De saker jag valde var: Organisera (höråhäpna), ta tag i saker, lyssna, "se människor", coacha, se möjligheter, hög arbetsmoral. Sen var tiden slut... Nämn tio saker som du är bra på antingen på "jobbet" eller privat!!

Kram på er

Fjärde november...

Ett så kallat ordningstal om man talar i matematiskabegrepp... som jag håller på med för fullt i skolan!
Spännande är det, eller rättare sagt det ska bli otroligt spännande och komma ut och jobba med alla dessa saker som är så viktiga. Frågan är bara hur man börjar... man vill ju ge de små liven så mycket, man ska tänka på en hel del.
Undrar vart man lixom börjar.

Dagen började med lite orolig sömn så jag tog det lugnt på morgonen. Gick till skolan vid tio och hade seminarium sen blev det lunch med wok. Sen så satt vi med gruppen å försökte skriva på en uppgift, inte helt lätt när man är tio i gruppen idag var vi "bara" nio. det blir lixom inte hanterbart. jaja vi får ha ett annat upplägg nästa gång... för i den här kursen är det många gruppuppgifter.

Ikväll blir det återigen konflikthanterings kurs, den avslutande delen... dock kommer varken jag eller de andra deltagarna at tvara fullärda men vi har börjat tänka och reflektera över konflikter. Vilket jag redan har tänkt på men det kan vara bra om någon hälper en i strukturen kring själva tänkandet och handlandet.
Vi får iallafall intyg på att vi har gått den! Det är bra!

Nu blir det självstudier i två dagar!
Spännande... ska verkligen försöka ha självdisiplin...

Ha en god kväll mina vänner!

Kram

Bilder

Här kommer lite bilder från helgen!

Sjö Tisken, Stad Falun.

Det vackra betongglas korset i kyrkan!

Rönnbären är klara för vintern!

Solen och Tisken!

Klart man längtar "hem"!!!

Kram på er!

Dagens fundering: Vad är definitionen av att känna sig hemma?

Så nu har...

Hallåhej!
Har nu läst klart allt som skall läsas till morgondagens seminarium... gött... har bara några kapitel kvar så är jag helt ikapp!
Blev inspererad av min kompis att börja sälja på tradera... så nu har jag lagt ut min första annons! Har ju bara shoppat förut! Men det kan ju vara bra å kunna sälja oxå!

Disken har blivit diskad till tonerna av Anastacia och Freak of nature!!! Hon är så bra! Man blir glad av henne!

Nu blir det allmänt plock!

Kram på er

Måndag!

SÅ avr det måndag igen och redan den tredje november! Helt galet men sant!
Beställde biljett till scoutrådets årsmöte i Kristianstad! i mitten av november! Resan är ju betald men tror att jag hade kommit undan billigare om jag bokat privat... men jaja... nu är det gjort!
Gick till skolan hade ju som mål å vara där till kl 8 men var där vid halv nio... läste fram till föreläsningen vid tio så nu har jag bara ett kapitel kvar att läsa inför morgondagens seminarium, men jag ska försöka läsa ur en bok oxå! Vore gött å få någon slags rutin på det hela så att man kan ta tag i c-uppsatsen lite mer konkret.
Har ju fått lite saker jag redan nu kan börja med så att det inte blir så mycket i februari mars när jag kommer hem! Skulle tro att det blir tillräckligt!

Det blev lunch på stan med en kompis! Väldigt spontant! Men trevligt. Sen en sväng förbi Ica eftersom jag upptäckt att mitt bröd snart är slut så jag fick köpa saker till ett nytt bröd jag ska baka...
Men väl hemma insåg jag att jag ville göra ett annat bröd. Ett bröd som jag fick av en konfirmand i sommar! Som jag nu har receptet på!
Slängde ihop degen och nu står det i ugnen i tre formar och gräddas! Gott!

Ikväll blir det ingen syjunta, alla hade nog att göra ändå... jag ska försöka få undan lite... Det är grejer överallt som jag upplever det.

Ha en god eftermiddag på återseende!

Kram på er

Helgen i Falun!!!

Så har man landat hemma i Östergötland efter en helg "hemma" i Falun! Det har varit en god helg, under resan upp så upplevde jag att det blev ljusare och ljusare... och detta stämde eftersom snö hade fallit och lagt sig! Så härligt. Kom upp till Falun vid halv fem och möttes upp av två konfirmander som rest med ett annat tåg. Gick till kyrkan där jag möttes av anställd med en nyckel till kyrkan! Jippie! Det är så härligt å få ha den lite tillfälligt ibland! Man blir så fri... eller vad man ska säga! Under kvällen kom "min" underbara familj med en madrass till mig som jag skulle få låna! ahh det var så härligt å gott å krama om dem! Tack!

Vi gick å handlade inför helgen och sen blevd et att vi köpte pizza! Gott rätt så längesen jag åt köpepizza!
Sen blev det film hela tre stycken riktiga tjejfilmer härligt!
Kvällen blev sen så jag somnade gott vid 3.
Gick upp vid 9 för att göra mig i ordning... kände att jag ville passa på å gå på gudstjänsten som hölls i kyrkan!

Det var härligt å bara sitta där oftast så har man ju något slags "uppdrag" men nu var det vara å ta in... När jag satt där så slog det mig igen... att jag får sådan ro i kroppen av Falun och församlingen. Därför kändes det som det var länge kvar på utbildningen lite drygt 1,5 år... Men man får väl se hur livet ser ut när man är klar annars så tror jag att det skulle vara gött å skoj å flytta till Falun igen!

Efter gudstjänsten som resulterade i många kramar från människor som var där, så blev det lite film med konfirmanderna och mat på det. Sen kände jag att jag var tvungen ut i det härliga vintervädret. Klarblå himmel å några minusgrader. Gick min "vanliga" runda  faluån och runt kolgårn. Det var så gött. Fick sällskap av ett par konfirmander som ville lufta sig.
När vi kom tillbaka till kyrkan träffade jag flera vänner som det var härligt att krama om! Läste lite ur kurslitteraturen... på väg mot halva iallafall!
Vi lagade Tacos tillsammans.
Sen blev det film igen....

Inte lika sent men jag somnade gott igen.
Söndag å jag gick upp å duschade och packade ihop mitt och väntade på att konfirmanderna skulle vakna... Men vid halv tolv så blev det frukost och sen en massa plock å städ.

Vinkade av folk på tåget å sen tog jag mig en promenad eftersom jag hade en timme till godo! Denna gången blev det Tisken iallafall halva visste inte om jag skulle hinna runt hela... Men gott å röra på sig när man ska sitta på tåg i fyra timmar.

Väl på tåget så läste jag mer i boken. Sen efter bytet i Sala så hade jag läst tillräckligt. Får ta resten imorgon. Då njöt jag bara av god musik i ipoden och en lätt slummrande Maja.

Det var mycket folk på tåget. Man blir ju glad att folk tar tåget med tanke på miljön och att det är lite lurigt väglag...
När jag gliver av tåget i Norrköping så var det jättehalkit på gatorna! Dubbdäck på! Säger jag!

Nu så har jag bara "kollat" runt allt som bör kollas upp efter en helg utan dator och internet!

Imorgon blir det föreläsning och självstudier i form av läsning! Måste som sagt redan komma ikapp... fem dagar på kursen å man är redan efter... Skandal...

SOv gott vänner... å jag vet... nu blev det ett sånt här galet... ganska tråkigt inlägg men ändå!!

Kram på er från mig

RSS 2.0