Funderar...

Ahh åter en helg till ända!
En skön helg, när jag kom hem från skolan i fredags så är det nån som ropar på mig på gården! Det var Anna som lämnat in sina nycklar å fått syn på mig å kom å kramade om mig innan hon styrde mot Övik! Den kramen betydde Otroligt mycke!
Sen kom jag iväg på ett bodypump pass! Så skönt å träna... väntade på träningsvärken å den kom med besked....
Lördag pluggade jag å bakade bullar och sydde nya gardiner till köket! en go dag!
Söndag mer skola sen lite mat å sen slapp framför tv å dator... i vanlig ordning. Talade med sara å imorgon blir det syjunta! nice! får se vad jag tar med mig för att sy...
Sen sitter jag här å funderar på om jag ska ta mig ut å resa nån gång.... vill men vågar inte... vet inte vem man ska resa med.... å hur... å när.... varför vet jag! För att det är berikande och lärorikt... å för att jag VILL!!
Kollat på transibiriska järnvägen! Spännande men inget jag vill göra själv... jag vill ju dela upplevelsen med nån....
Sen vill jag åka till Thailand å indien å Kina å Amerika å sydamerika å australien å Afrika å london å Paris å ja MÅnga ställen.... vart ska man börja och När? Taskig tajming eller vad man säger... mitt i skolan å lägenhet å allt... men det kan man ju ordna!
SKa fundera mer på detta!! Känns spännande men lite läskigt!

dagens funderare.... Varför smälter sockret på bullarna så fort?

Första och sista...

Så var det Onsdag.. Lillördag som den kallas av många...
Idag började skoldagen kl 8 med et tlitet handledningstillfälle inför en skol uppgift! Jag ahde erbjudit mig att gå på detta, de andra har ju barn å man å pendlings avstånd... så klart man ställer upp!
Sen blev det en lång väntan på seminarium om VFU:n fast den innehöll en trevlig fm med madde vid datorn och sen en trevlig lunch med jenny! å träffade på Fia och malin! Åhh vad härligt att träffa dem!
Sen så tog jag mig hem... eftersom vi inte började förrän kl 15...  gött!
Sen blev det till att diskutera pedagogiska frågor med ett geografiskt perspektiv.
Sen en sväng till Affären! insåg att de sålde vindruvor för tio kronor asken... så ajg köpte tre igen... så gott!
Vid halv sju dök Anna upp med sina överblivna matvaror... som jag skulle få ta vid! inte alls dumt att få en påse med mat utan att ha handlat det och itne dragit hem det... Fast sorgligaste av allt var att det var annas sista gång hos mig på VÄLDIGT länge. På fredag flyttar hon... Men vi ska ses till våren efter hennes resa å så! Sara kom in oxå eftersom vi drog igång vår syjunta idag! Äntligen!
Jag å Anna fixade fikat så vi var itne så produktiva men jag laddar för att bli produktiv... sy å grejer...
Nu har jag kramat om Anna och sitter i min soffa...
Anna: Jag kommer sakna dig nåt otroligt, du har fyllt mig och mitt huvud med många skratt och många tankar. Tack för att du är den du är! Fortsätt att vara den fantastiska Anna som jag har fått lära känna! Kram på dig vännen!

Happ!!

Fredag innebar sista dagen på VFU:n och äntligen HELG! Känns välbehövligt att få ta det lugnt!
Tänkte på eftermiddagen at tjag messar till anna och lollo ang hur deras fredagskväll kunde te sig. vilket resulterade i att Anna hade lust och möjlighet att tillbringa den med mig. Lollo hade anant på programmet. Jag städade gött å få det gjort... fast jag fuskade på vissa områden...får ta det nån annan dag.
Cyklade till affären och handlade en del. sen hem å börja förbereda för hamburgarna! var så sugen på det så det var ju toppen att vi åt det.
sen satt vi å pratade om allt å lite till...blev sen till å kolla på melodifestivaldvd 50 år! En underbar dvd med mycket bra musik för schlager är bra musik.
En fantastisk kväll i sallskap emd Anna som jag komemr ha med mig länge... om en vecka har hon flyttat åå det är så trist. När jag vid ett sagt hejdå till Anna så hade jag svårt att somna... många tankar som flög genom huvudet. Läste lite i en bra bok sen så somnade jag ändå.. runt två skulle jag tippa på!
Vaknade vid strax efter nio, gött de kolalde datorn tvn åt frukost i sängen... och sen en sväng in i duschen!
Åkte till Erikshjälpen och kolalde runt det fanns en del saker... tog mig sedan till biblan i stan å satt där å läste tidningar av alla dess slag. gick in i köpcentret spiralen med målet granit men hamnade på gallerix som hade utförsäljning. de ska flytta! Så där shoppade jag loss... en stor ram och en massa kort och sen fina pappersark.!! och ett anteckningsblock!
Nu sitter jag här hemma! å funderar på avd jags ka hitta på....

Dagens funderare: Är det vänster trafik i trappan som gäller?

Var beredd på svaret...

Näst sista dagen på praktiken.
Vaknade vid fyra å hade svårt att få ro i kroppen. Men det kändes som sovmorgon istället.
Tänkte at tdet kan ju inte göra nåt om jag komemr en timme tidigare till praktiken. Vill ju "hänga" med barnen!
Dagen flöt på... med mycket innehåll!

Jag och min handledare talades vid och vi talade om att vill man ge barnen valmöjlighet så måste man vara beredd på svaret.. å så är det ju med allt i livet. Om man frågar saker så måste man vara beredd på svaret. Exempel på fråga... hur mår du? Är man beredd å ta samtalet om man får svaret? -Ja du livet suger just nu. ??? antagligen inte. Men vad gör man då?

Kom hem vid halv fyra kollade på sjunde himlen... världens mest förutsägbara serie eller det är ju om den "perfekta" familjen.... hmmm

Snart blir det tvättning av tvätt och en sväng till claes olson. måste köpa cykellås... bröt av nyckel igår när jag skulle låsa upp låset för at tkunna låsa cykeln!  trycker ju ihop det när jag inte använder det! så att ingen ska hitta på nåt bus!

Sen ska jag skriva lite skolarbete!

Så det blir väl det...

Dagens funderare? är man beredd på svaret, om man ställer en fråga!

Lång dag!

Dagen började vid kvart i sju att alrmet ringde och jag låg å drog mig till rix morgon zoo väldigt trevlit. sen så läste jag en kommentar på bloggen å messade lollo å försökte styra upp at thon skulle få ta min gamla cykel! sagt å gjort så skulle jag ta mig ner med cykeln till bomull vid åtta... eller typ jag är snart vid bomull  jaj jag kommer ner med den! Kommer ner på gården inser att nån har varit å snott ventilerna... uhh vad drygt. men jag går ner å talar med lollo å berättar läget.

Går hem å äter frukost ska ju åka vid nio till praktikplatsen satt med lite skolarbete oxå! Gjorde ett kort till linda! hon fyller ju år imorgon!

Tar mig till "jobbet" en bra dag fast jag kände mig lite off. men jaja en ny dag med nya möjligheter imorgon! Skulle avra med och stänga eftersom vi skulle på husmöte sen! lättast att få sällskap till där mötet skulle vara. Det var nyttig och trevligt med möte. hörde hur det började smattra på taket.... ja det regnade... vid åtta så klädde jag på mig full regnmundering å satte mig på cykeln. åhh gosch vad det regnade... å naturligtvis motvind! men jag var hemma strax före halv nio.... alltså en väldigt Lång dag!

Mamma hade ringt mig men utan svar så jag ringde henne och kollade läget... hon bakade bullar... vid sådana lägen vill man kunna knäppa med fingrarna å vara hemma... men jag får väl baka till helgen!

Kollar nu lite på tv å njuter av datorn!

Tänker mycket på hur konstigt det komemr bli när anna flyttar.... alltså jag har ju vänenr kvar! Å lollo jag är glad att jag har dig!! Kom ihåg det!
Alltså jag är som en fästing... fäster mig lätt vid människor har svårt att släppa taget... fästingen har ingen direkt uppgift inte mer än å sprida sjukdomar. Lustigt at tjag kan identifiera mig med dem jag  har ju haft borrelia...

Dagens funderare: HAr  fästingar nån god uppgift?


Ska bättra mig...

Min vän Anna som är den största bidragande orsak till att jag skaffat mig en blogg har indag omnämnt mig i sin egen. Gulligt!! Läs själva http://annamahler.blogg.se/!!
Jag är av detta rörd men jag blir lite ledsen oxå eftersom jag mister en god vän nära mig. Klart hon komemr fortfarande vara min vän, men det kommer inte bli lika lätt å messa å säga ska vi käka pizza ihop ikväll? Eller ska vi ta följe till det och det.  Eller har du lust å softa tillsammans med mig ikväll?? Trist men sant. Men tiderna förändras. Jag är stolt över at tvara hennes vän och över det mod som hon har att våga inse att jag vill göra nåt annat! Wow!
Dagen i sig har varit ok har praktik nu. skoj!
Ikväll blir det kör! Har ju uppsjungning på söndag! kl 17.00 Välkommna! Så det gäller å öva! Fia var här igår å övade altstämman! Välbehövligt eftersom vi bara varit med i kören i 4 veckor och andra delar av kören ahr övat materialet sen i våras... men det ska nog lösa sig!
En annan sak! Jag är så glad i min Ipod! Det är så galet skönt å lyssna på musik när man är ute å går eller cyklar hem från jobbet. fast jag har på ganska lågt så jag hör bilar åså.

Dagens fundering: Högerregeln gäller väl för cyklister oxå? Jag stannade laglydigt för bilar som kom från höger idag! Ändå så stönas de med å "släppa" fram en... jaja det är väl en snäll handling men ändå!


Söndag... Grattis

Ja idag var dagen jag skulle ta det lugnt... vilket jag har gjort. Har finslipat lite på skolarbete och lite sånt som man måste göra. När man är student... Man kan alltid göra lite till. Gillar inte det direkt men det är under en begränsad period förhoppningsvis! Var inloggad på facebook som vanligt! Det är så galet vad tid man kan lägga där! Tog en dusch för att vakna. så gött. Var tvungen till skolan å skriva ut lite material inför morgondagen. så jag hoppade upp på cykeln cyklade till affären för att inhandla lite varor. Sara ringde när jag stog i kassan. å undrade om jag ville komma å kolla på film ikväll. Vilket jag gärna ville och vill och ska! Ska bli trevligt. sen cykalde jag tills kolan å skrev ut papprena. for hem och satte igång att laga mat: Dagens meny: Lasange. Gott! Messade med Ulrika ett försenat grattis. vilket hon mottog med glädje och messade tillbaka om att en kompis syster var med på radio. Så jag lyssnade på det! Fantastiskt vackert! Opera. Sen blev det lite disk före maten. Sen mat! det var gott.
Ringde till min syster som fyller år idag! GRATTIS!! De väntade gäster iform av resten av familjen utom mig å bror! Lite trist å sitta här en sån dag men man kan inte vara med på allt. Får spara på det goda! Sen blev det lite pysslande med material inför imorgon och lite glass på maten... det är ju iallafall söndag å jag ahr rätt att äta efterrätt! Älskar efterrätter. Nu sitter jag å kollar lite på Notting Hill. och surfar! Inte helt fel! Ska dra mig till Sara om en stund!

Dagens funderare: När man stänger av mobilen på ljudlös när man är i affären när man kommer till kassan så ringer det aldrig, när man glömmer det. Så ringer det alltid. eller i många fall. Varför???

Så var man här då...

Ja så har man kanske tagit sitt förnuft tillfånga och lyssnat på sina vänner... har skaffat mig min alldeles egna blogg.... galet men sant...
Vad kommer hända här då? Jag ska försöka dela mitt liv men kanske framförallt de funderingar som jag dagligen kommer på...
Det kommer inte bli ett prov på goda svenska kunskaper utan mer fritt från hjärtat. Nå väl håll till godo.

Dagens funderare: Varför står folk still i rulltrappor?

Man kan väl använda kraften som hjälp att ta sig snababre uppför eller nedför!? Eller har jag helt fel?

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0