Söndag

Hallåhej! Så var det åter igen söndag, tredje Advent! Härligt det närmar sig.

Lördagen innebar lite allmänt pyssel, packa in paket å sen blev det en promenad med min kompis! Lite återlämnande av böcker och hämtning av böcker. Sen på stan där vi inte direkt var ensamma, men jag fick inhandlat det sista till mina syskonbarn, nu väntar jag bara på en leverans från en vunnen auktion på tradera! Hopaps den hinner komma innan jag åker på onsdag!

När stan var gjord så gick jag hem å åt lite mat och kollade på filmer som gick på tv, bara var kan man uttrycka det som oxå...

Senare under kvällen så blev det film hos en kompis!  Into the wild! En verklighetsbaserad berättelse om en kille som söker frihet och lyckan, detta gör att han går från kille till man. Genom att leva som vandrare... Ja se den! Väldigt gripande!

Innan jag somnade så kollade jag på lucia morgon.

Jo jag kollar en hel del på tv, men när man bor ensam så blir det mer som ett sällskap.

Idag söndag ska jag ta tag i å kolla igenom ltie litteratur för examensarbetet. ska träffa min handledare imorgon eftermiddag.

Ta hand om er vänner!

Kram från Maja

Fredag...

Har idag varit i skolan å haft ett seminarium, om man vore lite mer förberedd så skulle man väl få ut lite mer av dem... ganska enkel matematik...Efter det hade en i gruppen bjudit med oss på ett lucia tåg i ST: Olai kyrkan här i Norrköping! Hans dotter var nämligen lucia! Det var härligt med lite lucia stämning. Efter det så blev det lite fikande med min grupp, vi jobbar ju lite på gruppsammanhållningen!
Efter en lång fika gick jag hem för att byta till mina vandringskängor... man vill komma upp lite ifrån det blöta slask som var på Norrköpingsgator.
Gick ner till skolan för att skriva ut lite papper eftersom jag skulle fixa med att boka om biljett till Stockholm. Fick ut ett värdebevis som sj gett mig pga av försenat tåg. Campusbiblan fick sig ett besök för beställda böcker hade kommit och var beredda för avhämtning. Fyra böcker rikare om barnsbildspråk. Gick till resecentrum för att fixa med biljetten, mannen som "hjälpte" mig var mycket förvånad över priset på min biljett... Efter en trevlig diskussion så försöker jag få en biljett från Norrköping till Stockholm  på onsdag... ska ju åka dit upp för att ta min brors bil hem till värmland. Eftersom jag snackat så mycket så när jag väl kommer hem och kollar på biljetten så inser jag att jag har fått en som går 2 timmar senare än den jag "trodde" att jag beställde.... Ahhhh tokigt....hur man än gör så blir det galet... jaja. Åter till min tur kring Norrköping. Fick även ta mig en tur till Timarrii eftersom den penna jag köpte i veckan inte funkade... en penna för 39 kr ska väl funka, fick den här gången testa den i butiken så nu vet jag att den funkar. Efter det så försökte jag hitta på saker att göra på stan eftersom jag ville skjuta lite på middagen.. Åt ju en rejäl macka på fiket...

Sagt å gjort gick jag till Lagerhaus och införskaffade julklappar till Syjuntans julavslutning på måndag. Vi brukar... eller har gjort det en gång förut, alla införskaffar tre paket och sen så lägger man alla paket i en hög, alla slår en tärning i tur och ordning slår man en sexa får man ta ett paket. När alla paket är ute till de församlade så packar man upp paketen och efter det sätter man en klocka på ett "okänt" antal minuter och så slår man tärningen igen och slår man en sexa får man ta ett "paket" från någon annan.... Så spännande å vissa saker blir lixom eftertraktade.... Jag hittade saker som jag känner mig nöjd med. Träffade ett par kursare på vägen som jag snackade lite med! Trevligt. Tog en sväng förbi biblioteket hittade böcker om Zanzibar och Tanzania trevligt. Hittade även en julskiva!

Väl hemma så tog jag tag i kragen och plockade undan en massa saker, passade på att dammsuga för att få bort det värsta. Efter det så gjorde jag en fiskgryta med ris. Blev helt okej. Började dola med inpackandet av julklappar, blev ganska kreativt resultat om jag får säga det själv!:)

Pratade med en kompis, hon satt å körde bil nära hemma men ändå en bit kvar.... Gött å prata med henne! Tack för att du finns vännen!:) Ringde därefter till min andra storebror som fyller år idag! Grattis!

Kollade på idol finalen å fortsatte packa in paket...

Gillade låtarna som både Kevin och Alice sjöng.
Insåg att en film vid namn tolken gick på svt så den fick det bli! Mycket bra film, har inte sett den förut, spänannde å lite att tänka till på!
Fick zappa lite hit å dit när Idolvinnaren skulle tillkännages, inte direkt förvånad över att Kevin vann, men Alice sjöng bra ikväll!

Nu kollar jag på en helt annan film, en prins i New york! Den är lite festlig, men alls inte samma klass som kvällens första film!

Nu är det lördag! Härligt!
Ta hand om er!

Kram från Maja

opps...

det drar iväg med vaccinations kostnaderna.... har idag varit och tagit de sista sprutorna, samt hämtat ut det jag ska äta som ska motverka en eventuell malaria infektion. I samråd med vaccinations läkaren fått reda på att jag kan äta min antibiotikakur oxå... så den har jag börjat med ikväll... Usch... jag är verkligen inte van å ta tabletter vilket är positivt men en viss nojja uppstår när man rätt som det är ska äta en sån stor mängd per dag!
Jaja jag hoppas att den ger effekt.

Nu har jag ätit mat och diskat å pratat lite med lite kompisar....härligt!
Nu ska jag ta de lugnt!

Ta hand om er!

Kram från Maja

Onsdag!

Idag stod självstudier på schemat... har läst lite om hur själva bildanalysen går till men inte riktigt kunnat få ner det på papper som min handledare vill ah så vi får väl se vad hon säger på fredag. Beställt lite fler böcker... så vi får se om de hinner komma till på fredag.
Har talat lite med kompisar på msn... plockat undan pysselgrejerna... julkorten är klara... får jag lust så kanske jag gör lite julklappsadresser till helgen!

Ikväll blir det avslutning på scouterna... gröt i höt... vi ska ut till någon bondgård å kolla på djur å äta gröt i höet...

Sen blir det ju jag ju "scoutfri" i 2,5 månader.... det festliga nu när det börjar närma sig resan äratt man tänker sig... jag hgör detta för sista gången innan jag reser... en ganska festlig känsla!

Å idag fyller min yngsta storebror 29 år! GRATTIS TILL DIG!

Nu blir det lite blåbärssoppa å smörgås innan cykeltur upp till vidablickkyrkan....

Kram på er!

Försöker...

Så var det tisdag... vilket har inneburit lite skola och lite allmänt pyssel... det är ju två bröder som fyller år denna vecka!
Har även försökt fått reda på om det är någon slags "risk" fara med att både äta antibiotika och vaccinera sig samtidigt... Dock utan resultat än så länge. Sjukvårdsupplysningen var vänlig och tillmötesgående men gav mig ändå rådet att kolla med läkaren som skrivit ut antibiotikan. Som är för de rester jag har kvar sen borrelia infektionen...
Så nu väntar jag med spänning vad de kommer säga när de ringer!
Ska ju ta det sista av vissa sprutor på torsdag och på lördag ska jag börja med malaria preparatet... inget jag ser fram emot eftersom man kan få väldiga biverkningar. Men vi får la se det ska nog gå bra!

Idag är det 35 dagar kvar till avresa... woho!

Kvällen innehåller en omgång tvätt och sådär... morgondagen skall användas till c-uppsats!

Dagens dissning: Nya pennor som inte funkar...
Dagens hissning: mandlar! uhh vad gott det är!

Kram på er!

Helgen...

startade i fredags! Jag hann med lite skola på förmiddagen en stående lunch och en snabbfika med en kompis innan bussturen till Örebro! Där min kompis mötte upp mig! Vi gick hem till henne å bakade lussekatter uhhh vad gott å härligt det är att baka! Vi tog en lugn kväll med lite på spåret tittande å allmänt komma ikapp snack!
På lördag sov vi länge å sen blev det en tur på stan, innan hela örebro vaknat och letat sig ut i butikerna så hann vi göra några julklappsinköp, bara ett par julklappar kvar faktiskt! Gött.
Sen gick vi hem å lagade mat och kollade lite på skidor.

Efter det blev det tvätt och uppläggande av en resedagbok inför resan!

Sen kom min kompis pojkvän å vi hade en fantastisk kväll! tv å snack å bara umgåstid! Härligt med härliga människor. Min kompis var trött så hon gick å la sig å jag satt uppe å kollade på dokumentären om Britney Spears! Helt okej. Hon rä ju ett fenomen på nåt sätt!

Söndagen innebar en tur till kyrkan på gudstjänst, där det visade sig att jag kände igen en person sen "falu"tiden... Tänk vad världen är liten! ....
Efter det så var det dags att åka hem igen. Det var en kanon helg då mycket av mina frågor och funderingar kring Tanzania fått yttrats, tillsammans med resekamraten!

Väl hemma så åt jag mat och kollade på julkalendern...

Snart bär det av till en kompis som ville bjuda på pepparkakor och glögg! inte mig emot!

Dagens funderare: Har ni haft en bra helg?

En sak som jag ska försöka införa i min blogg är dagens hissning och dagens dissning!
Taget från mina favoriter på rix morgon zoo...
Dagens dissning: cigarett rök.... gillar det verkligen inte...
Dagens hissning: Advents sånger... det är nåt visst med det!

Kram på er


Torsdag...

Så skulle man somna för att vakna till en torsdag.... det tog en liten stund å somna men när jag väl gjorde det så sov jag länge.... iallafall med tanke på att jag sovit en hel del på dagen som igår då... Så nåt i kroppen är det ju.
Gick upp å sådär... ingen vidare matlust, fast jag inte ätit nåt ordentligt på typ ett dygn. Fick i mig lite blåbärs soppa...
Sen så har dagen gått mycket fort fast jag inte gjort nåt vettigt... bara laddat batterierna sovit lite... hade ju beställt biljetter till örebro... så efter lunch så gick jag å hämtade dem.... var helt slut när jag kom hem, åt mat och sen somnade jag som en stock....Har även haft ont i huvudet efter lunch... inge festligt...
Jaja det var väl allt på självömkandefronten...

Under dagen så har jag även hört ljudet av en motorsåg som har varit i arbete.... insåg at tjag gillar ljudet och det ger någon slags känsla av att jag nästan sitter i skogen! eller iallafall inte så långt ifrån den!
Har öven idag brottats med tanken på vad jag ska ge mina syskonbarn... kom på lite iallafall,..

Jag längtar tills jag är klar med studierna å kan börja jobba!
Folk omkring en börjar ju bli klara å komma till nästa steg införskaffa både jobb å bostad... Spänannde å jag är glad för deras skull tro inget annat!

NU ska jag vila huvudet på kudden igen... ladda för lite skola imorgon! å en sväng till örebro...
Måste dit å stilla mina resenerver!

Kram på er

Inspererad av Idol



I fredag så sjöng Robin B denna fantastiska sång!
Förövrigt så är det en bekant som var med i gospelkören som hjälpte idolerna! Fränt va?!

Sonja


Så ligger...

man här med tre lager kläder å två filtar å fryser... under natten har det varit en orolig mage å så även under morgonen. En viss illamåendekänsla finns oxå! Så beslutet togs att jag stannade hemma eftersom det är inte skoj å inte lämpligt att vara på vfu då.

Måste meddela de andra ledarna att jag inte vågar komma på scouterna ikväll pga av smittorisk som jag skulle tro förekommer i min närhet...

Dock så har en kompis frågat å lovat mig att inhandla blåbärssoppa å vitt bröd till mig som hon ska komma förbi med... uhhh vad sött! TACK!

Nu blir det att krypa ner ännu mer...

Kram på er

Tisdag...

Började tidigt, jag ahr alltid svårt å sova gott när jag ska på vfu... lite nervös över att jag kanske försover mig men det gjorde jag inte idag, men trött var jag!
Åt frukost å gick till Södertull för att åka med bussen, regnet öste ner så det kändes som ett bra val att stödja kollektivtrafiken istället för att ta cykeln!
Hamnade på vfu´n med fullpott på barn och inte riktigt fullpott på personalen som antingen var sjuka eller hemma för vård av sjukt barn!
Lapp om magsjuka sattes upp.... men det ska nog gå bra!
Efter vfu´n så åkte jag in till stan å träffade två av alla mina mysiga kompisar det var en riktig höjdare! Vi fikade länge och gick lite i affärer. Tänk att det kan vara så gött å bara få sitta å prata å fundera över en massa saker! Återigen inser jag hur viktiga mina vänner är för mig! Tack för att ni finns!
Sen gick jag hem å kollade lite på tv och kokade pasta å hittade en qornfilé i frysen å gjorde någon slags chilisås till pastan! Blev helt okej!

Nu har jag talat med mamma å blivit lite uppdaterad om vissa saker plus att jag eventuellt får jobba för henne när jag kommer hem!
Försökte få lite julklappstips... verkar vara svårt för alla!

Nu blir det nog å ta det lite soft... imorgon blir det vfu igen!

Ta hand om er mina fantastiska vänner där ute i världen!

Kram från Maja

Måndag...

Trodde imorse att jag skulle vara i skolan ända till kl 15 men det visade sig att det räckte med till kl 12...

Kollade på julkalendern imorse... vi får väl se hur den utvecklar sig, annars ha rjag ju mina favoriter både Sunes jul och Pelle Svanslös är de som jag gillat mest.

Läste in mig lite på c-uppsats grejer... kollade lite på tv.
Ikväll på syjuntan ska vi ut och fika. På pappa grappa blir det! Där har jag aldirg varit ska bli gott... ska dock grunda med lite pasta. Åt ju korvgryta till lunch.

Ja det var väl de saker jag gjort idag...
ahh just det ja jag fick mitt nya memorystick som jag köpt på tradera! så nu har jag två minneskort inför resan! ett på 1 gb och ett på 8 gb... det tror jag får räcka ska försöka få tag på ett extra batteri! Kan ju vara bra att ha!

Idag är det 43 dagar kvar till avresa!

Kram på er!

RSS 2.0